Offcanvas Section

You can publish whatever you want in the Offcanvas Section. It can be any module or particle.

By default, the available module positions are offcanvas-a and offcanvas-b but you can add as many module positions as you want from the Layout Manager.

You can also add the hidden-phone module class suffix to your modules so they do not appear in the Offcanvas Section when the site is loaded on a mobile device.

Speciální vinná nabíka z rodinného VINAŘSTVÍ BENEŠ

 

BÍLÁ VÍNA:

 
Aurelius – pozdní sběr 2017, polosuché 310,-
   - Víno zelenožluté, na světle mírně nazlátlé barvy s lákavou vůní připomínající kvetoucí střemchu a lipový květ. Doporučujeme k jemným drůbežím paštikám a sladkovodním rybám dušeným na bílem víně. Servírujeme k sýrům typu čedar.  
Chardonnay – pozdní sběr 2017, suché 310,-
   - Elegantní víno zelenožlutého roucha s intenzivním buketem – osloví květnatá vůně evokující květ střemchy a citrusové aroma. Doporučujeme k předkrmům z drůbeže. Snoubíme jej se sýry holandského typu – gouda, eidam.  
Sauvignon – pozdní sběr 2017, suché 310,-
   - Víno světle žluté barvy se zelenavým podtónem a lákavou vůní připomínající květ z černého bezu a čerstvě zalomenou větvičku černého rybízu. Doporučujeme k fritovaným plodům moře a k uzeným rybám. Skvělou kombinaci tvoří s polotvrdými sýry holanského typu – gouda, eidam.  
Rulandské bílé - Kabinetní víno, 2017, suché 340,-
   - Světložlutý šat s živým nazelenalým reflexem, buket lákavě květnatý, připomínající kvetoucí citrusy a zimolez (růže z Jericha). Servírujeme s čerstvými kozími a ovčími sýry – feta, brynza.  
Rulandské šedé – pozdní sběr 2017, suché 340,-
   - Žlutozelený šat s živým zlatavým reflexem, buket ovocitě odrůdový (zimní jablka) s dotekem bylinkového čaje ochuceného kandovanou citrusovou kůrou a medem. Servírujeme jej se zralými sýry – blaťácké zlato.  
Veltlínské zelené - Staré keře, pozdní sběr 2017, suché 290,-
   - Světle nazelenalá barva a intenzivní odrůdově typická vůně (čitelné aroma mandlí), v chuti doplněné o kouřnaté tóny v závěru patřičně řízné, s výrazem zeleného pepře. Servírujeme se sýrem typu ementál.  
   

ČERVENÁ VÍNA:

 
Cabernet Moravia – jakostní víno odrůdové 2017, suché 250,- 
   - Víno čiré rubínové barvy s aromem zelené papriky.  Vyniká v kombinaci s měkkými sýry – kamadet.  
 Dornfelder – pozdní sběr 2017, suché 310,- 
    - Víno sytě granátového šatu s živou jiskrou. V buketu dominují tóny černého ovoce. Doporučujeme k zvěřině, ostřejším gulášům. Snoubí se skvěle s vyzrálejšími sýry typu camembert.  
 Zweigeltrebe – pozdní sběr 2017, suché 310,- 
    - Víno jasně rubínové barvy, s příjemně ovocitou vůní v chuti přichází aroma višní a ostružin. Doporučujeme k játrové paštice a uzenině. Vyniká v kombinaci s měkkými sýry s bílou plísní – hermelín nebo s čokoládovými dezerty.  
   

 Něco málo o VINAŘSTVÍ BENEŠ:

 
Rodinné vinařství Beneš vyrábí převážně vína z odrůd typických pro oblast Podluží. Pěstování révy i produkce vína se zaměřuje na to, aby vína měla čistý typický odrůdový charakter a vznikala co nejpřirozenějším způsobem. Při výrobě používáme postupy, které výrazně neovlivňují odrůdový charakter vína a necháváme je zrát přirozeně na jemných kalech.  
Jak vyrábíme bílá vína?
Vína (vznikají) zrají na svých kvasinkách a mají plnou a přirozenou chuť své odrůdy. Používáme také co nejméně síry. Kromě odrůdových vín vyrábíme i naše vlastní cuvé, které pěstujeme na bio vinici. Část vín zraje ve velkých dubových sudech.
 
Jak vyrábíme červená vína?
První redukce se provádí koncem srpna na zem a druhá na klarety a rosé. Z každého keře révy tak vznikne pouze jedna lahev přívlastkového vína. Vyrábíme také vína která zrají v barikových sudech (barikovaná, určená na delší zrání.) I klasická jakostní vína necháváme zrát ve velkých dubových sudech.
 
Odkud naše víno pochází?
Hrozny pocházejí z trati Hastrmany nebo Podsedky, obě tratě patří do vinařské oblasti Moravy, podoblasti Slovácké a vinařské obce Hrušky. V trati Hastrmany jsou těžší půdy s jílovým podloží. Vína jsou díky tomu plná a s pikantní kyselinou, určena pro delší zrání na lahvi.